FØR   UNDER   EFTER VOKSEN   TVILLINGEFAMILIEN   IDENTITETSDANNELSE KRITISKE LIVSSITUATIONER   FORSKNING  HVEM ER VI  LINKS  DINE ERFARINGER
PANEL   FORSIDEN
 
  Bøger Nyhedsbrev
Tips og tricks
   Butik   Kartotek
    

Tvillingenyhedsbrev  7. december 2010

Færre børn hos kvinden i M/K par::Sidste chance for dine råd til Kronprinsparret::Anmeldere søges::Hvad nu hvis det bliver nytårstvillinger!?
 
Tvillingenyhedsbrev december 2010

1. Sidste chance for gode råd til Kronprinsparret
2. Tvillinger født på hver sin side af årsskiftet 2010/2011
3. Færre børn og bryllupper hos kvinden i M/K tvillingepar
4. Rekordhøj tvillingerate i bulgarsk landsby
5. Stjerner og tvillinger – på himlen
6. Stjerner og tvillinger – på jorden
7. International flerlingeuge med fokus på livstruede tvillinger
8. Verdens ældste tvillinger er 100 år – de næstældste 98
9. Anmeldelse af fiktionsbog om spejlvendte tvillinger: Audrey Niffenegger: På den anden side
10. Vil du selv anmelde bøger om tvillinger?
- Diana Evans – fiktion om enæggede piger i London (voksenbog)
- Garmans hemmelighed – (børnebog 7-12 år)
11. Efterlysninger – TV2 søger alle slags tvillinger OG enæggede til to forskellige optagelser her i december måned.

-------------------------------------------
Julegaveide til de nyfødte:
Tvillingebodystocking: 129.- kr
Fåes i str.0-4 måneder og 5-9 måneder. Tekst ’TVILLING’ i lyseblåt eller rødt.
Bestil her
------------------------------------------

1. Sidste chance for gode råd til Kronprinsparret – deadline 22. december

Du kan akkurat nå at skrive dine råd til kronprinsparret til bogen ’Tvillingetips – fra tvillingeforældre til tvillingeforældre’, som overrækkes i særudgave til Kronprinsparret, når fødslen er overstået. Deadline er 22. december. Indsamlingen af tips fortsætter, men hvis du vil have dit råd med til Kronprinsparret, skal det være inden jul.
Bidrag med dine bedste tips på www.tvillingetips.dk


2. Hvad nu, hvis det bliver nytårstvillinger – én i 2010 og én i 2011?
Tvillinger fødes generelt tidligere end enkeltfødte. Kronprinsesse Mary har efter hoffets udmelding termin i januar 2011, men gisningerne har længe gået på, at hun nedkommer i december 2010. Hvad gør Frederik og Mary, hvis tvillinger kommer på hver side af årsskiftet? I Det Danske Tvillingeregister har ca en halv procent af parrene forskellig fødselsdato!
Læs svaret fra Tvillingeregisterets forsker.

3. Færre børn og bryllupper hos kvinden i M/K tvillingepar
En nyligt offentliggjort undersøgelse viser, at voksne kvindelige tvillinger, der har en mandlig tvilling, får 25 % færre børn end kvindelige tvillinger, der har en kvindelig tvilling. Sidstnævnte har desuden større chance for at blive gift. Som en mulig forklaring nævner forskerne den tidlige påvirkning af testosteron, som tvillingepigerne allerede i fostertilværelsen bliver udsat for fra deres tvillingebror.
Kilde: Twin research and human genetics

4. Rekordhøj tvillingerate i Bulgarsk landsby – er det vandet?
6,7 % er tvillingeraten i den bulgarske landsby Rudnik, mens den gennemsnitlige rate på landsplan blot er 1,5 %. Indbyggerne i byen hævder, at alle tvillingerne er undfanget ad naturlig vej, og de seneste fem år har man arrangeret en festival for at fejre de mange tvillinger, der hovedsagelig er tveæggede. En bulgarsk genetiker mener, at den hyppige fremkomst afspejler den arvelighed, der også er forbundet med at få tvillinger, mens en bulgarsk gynækolog peger på, at det snarere skyldes vandet og jorden i landsbyen, der kunne tænkes at indeholde stoffer, der bevirker, at byens kvinder løsner flere æg ad gangen.
Kilde: Twin research and human genetics

5. Stjerner og tvillinger – på himlen
Forskere har for nylig opdaget, at en stjerne bliver født på samme måde som identiske tvillinger. I hvert fald ligner deres deling hinanden: Hvor identiske tvillinger stammer fra et enkelt æg, der på første til fjortende dag efter undfangelsen deler sig, gælder det samme for binære stjerner, også kaldet dobbeltstjerner, der udklækkes fra blot en enkelt sky af støv.
Kilde: Twin research and human genetics
--------------------------------------------------------------------------
Julegaveide til den nybagte tvillingefamilie:
De første ti år med tvillinger - en brugsbog til tvillingeforældre - om tvillinger fra 0-10 år
Forfatter Abelone Glahn - fåes kun hos tvillinger.com . Pris 98.- kr
Bestil her:
---

--------------------------------------------------------------------------
6. Stjerner og tvillinger – på jorden
Flere danske kendisser har de seneste måneder fået tvillinger, således Maibritt Saerens, skuespiller, der fik en dreng og en pige, og Bettina Aller, eventyrer, der fik to drenge. De føjer sig til en længere række af stjerner, der har fået tvillinger i år, blandt andre den canadiske sanger Celine Dion, der skulle have haft trillinger, men mistede den ene trilling i graviditeten og nedkom med to drenge. Blandt meget omtalte tvillingeforældre i disse dage er amerikanske Valerie Plame, filmaktuel spion, der nu har voksne tvillinger. Mariah Carey er på vej til marts 2011, og Anders Fogs søn og svigerdatter venter også tvillinger. Andre skuespillere, som har små tvillinger: Jennifer Lopez, Julia Roberts, Angelina Jolie og Brad Pitt, Marcia Cross (Bree fra Desperate Housewives) og Sarah Jessica Parker (Sex and the city).

7. International fokus på livstruede flerlinger
Uge 44 (i november) var udnævnt til at være International uge for opmærksomhed på flerlinger, International Multiple Births Awareness Week. Ikke alle steder behandles flerlinger så godt som i Danmark, og flerlingeugen har rettet opmærksomheden mod nogle af de forhold, der er livstruende for tvillinger, i håb om, at der verden over vil blive sat fokus på
den internationale deklaration for flerlinger.
Læs på
Tvillingebloggen blandt andet om:
Tvillinger, der dræbes, fordi de beskyldes for at give dårlig høst:
Og om
tvillinger, der må skjules på usle børnehjem fordi de tures på livet af familien
Og om
tvillingeforældre, der udstødes af det nære samfund, fordi de beholder deres tvillinger:

8. Verdens ældste tvillinger er blevet 100 år
De belgiske
tvillinger Marie og Gabrielle Vaudremerer fyldte i oktober 100 år og regnes for verdens ældste. De gøres rangen stridig af et par franske kvinder Raymonde og Lucienne Wattelade på 98 år, men det er tilsyneladende kun, fordi de sidstnævnte er optaget i Guiness Rekordbog. Men de er altså to år yngre.

---
-----------------------------------------------------------
Julegaveide til dem med større tvillinger:
Tvillinger i puberteten - 295.- kr -
Bestil her
Tvillinger og forholdet mellem dem – tvillinger fulgt i 30 år - Pris 375.- kr.
Bestil her.
-------------------------------------------------------------


9. Ny bog: Spejlvendte tvillinger
Den amerikanske forfatter Audrey Niffenegger har skrevet en spændende roman om de unge enæggede tvillinger Julia og Valentina. Pigerne rejser fra USA til London, da de arver deres ukendte mosters lejlighed med udsigt til kirkegården Highgate, hvor de både møder engelske gentlemen og gengangere, død og kærlighed.
Julia og Valentina er imidlertid mere end blot enæggede tvillinger. De er spejlvendte. Hvor Julia er, som folk er flest, med hjertet til venstre og leveren til højre, er det lige omvendt med Valentina. Tvillingerne er kun i fase i selskab med hinanden, og de lever deres liv, som alle myterne om enæggede tvillinger foreskriver: De går i ens tøj, læser hinandens tanker, deler seng, sorger og kærester og er med deres lyserøde hættetrøjer, kridhvide hår, gamacher og sneakers den legemliggjorte symbiose.

Beskrivelsen af forholdet mellem tvillingerne er på en gang klichefyldt og hjerteskærende. Niffenegger bekræfter alle myterne om enæggede tvillinger og derfor bliver fortællingen sine steder en smule unuanceret og forudsigelig. Men det rokker ikke ved, at man bliver voldsomt berørt af at læse om tvillingernes indbyrdes forhold, der på én gang er fantastisk stærkt og samtidig grænsende til det symbiotisk syge og usunde: Man føler med underhunden Valentina og hendes insisteren på at gøre sig fri af den stærke og dominerende Julia og skabe sig en selvstændig identitet – ikke mindst da hun forelsker sig i underboen Robert, moster Elspeths efterladte kæreste, hvilket absolut ikke er en del af søster Julias plan.

Audrey Niffenegger: På den anden side, oversat af Julie Top Nørgård, 432 sider, 299,95 kroner, Lindhardt og Ringhof.
Anmeldt af Lotte Kirkeby, tvillingemor og journalist


10. Vil du anmelde tvillingebøger?
Vi får jævnligt tvillingebøger til anmeldelse. vil du være anmelder af nedenstående bøger, så skriv til
info@tvillinger.com og angiv hvilken bog, du gerne vil anmelde. Den ene er en fiktionsbog, den anden er en børnebog for lidt større børn.
Du vil modtage bogen med posten, får 14 dage til at anmelde den, og skal følge en skabelon til anmeldelse. Vi er særligt interesserede i vurderinger af bøgrne set ud fr et tvillingeperspektiv.
Den første bog er Diana Evans bog om to enæggede piger i London. Titlen er ’26a’.
Den anden bog er billedbørnebogen Garmanns Hemmelighed om en dreng, der bliver forelsket i en enægget pige. Der er to bøger i serien, som vi har fået til anmeldelse.


11. Efterlysninger; Masser af tvillinger til optagelse i TV2 i December, hurtig reaktion!

Alle slags tvillinger søges til fødselshyldestT
V 2 søger tvillinger – enæggede og tveæggede – I alle aldre, der har lyst til at være med i TV2s kommende Royale Trailer.
Vi glæder os til at producere en trailer der viser det danske folks varme velkomst af de nye Royale børn.
Optagelserne foregår udenfor Rigshospitalet, mandag d. 13. december i tidsrummet mellem kl. 9.00 til ca. 13.00
Vi sørger naturligvis for julehygge, varme og noget godt til ganen. Ud over tvillinger vil vi også meget gerne have hele familien med. Så har du og din familie lyst til at deltage, så kontakt:
TV2s produktionsleder, Birgitte Tybjerg på mail:
bity@tv2.dk eller på mobil 30 17 29 77
Vi skal have modtaget din henvendelse senest onsdag den 8. december kl.12.00

TV2 søger enæggede tvillinger
Er du enægget tvilling? Så vil TV2 gerne invitere jer med som publikum til optagelsen af vores årskavalkade.
Jeres alder og udseende er ligegyldigt. Vi vil gerne have tvillinger i alle aldre fra 7 til 100 år som et medlevende og entusiastisk publikum, når vi optager et af julens populæreste familieprogrammer med masser af kendte, underholdning og levende musik.
Den eneste betingelse er, at I er enæggede tvillinger.
Optagelserne foregår:
Torsdag d. 16. dec. fra kl. 17.00 - 20.00 ved Københavns lufthavn i Kastrup.
Henvendelse:
lalu@tv2.dk

 


 

 

 

 

MÅLGRUPPE:

Nyhedsbrevet når ud til lidt under 1300 (marts 2010) tvillingeinteresserede, en skare, der forøges hver uge.

Modtagerne er såvel forældre til tvillinger, tvillinger selv som fagfolk, presse og beslutningstagere.

REKLAMER:

Nyhedsbrevet kan bringe DIN reklame.

Kontakt:
info@tvillinger.com