Bestil lusekammen her
299.- kr ex forsendelse

Hvad er Robi-Comb? 
Robi-Comb er en lille (ca. 7,5 x 7,0) kam med metal tænder, som fungerer ved hjælp af et enkelt batteri (str. AA). Når kammen glider gennem barnets hår kommer der en svag summende lyd, indtil den støder på en lus. På det tidspunkt stopper lyden og kammen sender derefter elektriske stød fra den ene tand til den anden og dermed gennem lusen, hvorefter den dør. Derefter skal du bruge den lille børste, der følger med, og fjerne den døde lus og først derefter fortsætte med at rede barnets hår.

Hvordan ved du, om Robi-Comb virker? 
Robi-Comb blev udviklet i Israel i 1991 og testet på børn af Beilinson Medical Center, tilknyttet Tel Aviv University Medical School. Den blev vurderet til at være ligeså effektiv som permethin (det primære stof i pesticid shampoo) til at kurere begyndende luseangreb og højst sandsynligt mere effektiv til at forhindre gentagne angreb. Kammen er også blevet testet på Medical Entomology Center i England, hvor den også blev vurdreret til at være meget effektiv. Robi-Comb har været benyttet i England, Frankrig, Tyskland og Israel i omkring 8 år. I det øvrige Europa sælges hundredtusinde kamme hvert år. Kammen blev introduceret i USA i 1998, hvor den blev meget populær. Sundhedssygeplejersker fortæller her, at Robi-Comb rent faktisk kan finde lus, som de ikke har fundet, når de har checket børnene for lus. Mere end 3.000 skoledistrikter i alle USA’s 50 stater bruger kammen og den kan købes på større apoteker.

Hvilke fordele har Robi-Comb i forhold til andre behandlinger? 

For det første - kammen fortæller med en tydelig og klar lyd, om der er lus i håret eller ej, så den kan bruges til forebyggende check. Og dette bruges den faktisk til af mange sundhedssygeplejersker. 

For det andet - da du kun skal redde barnets hår ca. 5 min. hver dag, gør det ikke ondt at bruge kammen og den er dermed også med til at forebygge gentagne luseangreb, som nævnt ovenfor. 

For det tredje - Robi-Comb skal bruges i tørt hår og dermed behøver man ikke bruge handsker for at påføre luseshampooen i håret eller bekymre sig om at slimhinderne bliver skadet. 

For det fjerde – undersøgelser såvel som forskellige rapporter, fra sundhedssygeplejersker og forældre viser at lus efterhånden er modstandsdygtige mod nuværende shampoo behandlinger. Robi-Comb er sikker og et ikke giftigt alternativ.

Hvad med luseæg – slår Robi-Comb også dem ihjel?

Nej. Selv luseshampoo har begrænset effekt mod luseæg, da de helt nye æg ikke har et nervesystem, som pesticiderne kan angribe, som nævnt tidligere. Lidt af luseshampooen efterlades i håret i nogle få dage og kan derfor slå nogle af de lus ihjel, der udklækkes. Det anbefales at prøve at fjerne æggene fra håret, selvom dette kan være meget svært at gøre grundigt – selv et par enkelte æg er nok til at angrebet fortsætter. Det anbefales at gentage shampoobehandlingen 7-10 dage efter den første behandling, hvilket er den tid det tager for et æg at udklækkes. Vi anbefaler, at du bruger Robi-Comb hver dag i 10-12 dage, mens æggene udklækkes og for derefter at slå de nye lus ihjel. Efter ca. 12 dage skulle alle æggene være udklækkede og der vil ikke være nogle levende lus tilbage til at lægge flere æg og dermed ingen æg tilbage, som kan udklækkes. Når barnet begynder i skolen igen, anbefaler vi også, at du bruger Robi-Comb nogle få minutter ca. hver anden dag, så længe der er problemer med lus på f.eks. skolen for at opdage og evt. slå de lus ihjel, som kan være overført fra det ene barn til det andet.

Er der en lettere måde at fjerne luseæg på?

Ja. Det er en vigtig del af lusebehandlingen at fjerne luseæg. Da det tager ca. 10 dage for ægget at udklækkes, kan deres fortsatte eksistens nemlig føre til gentagne luseangreb, selv efter at håret er blevet behandlet med luseshampoo. Ved at bruge Robi-Comb kan dette undgåes, hvis kammen bruges hver eneste dag i 10 dage, idet den slår æggene ihjel, ligeså snart de udklækkes, indtil der til sidst ikke er flere tilbage. Når alle lusene er væk, er der som regel døde æg og tomme æggehylstre i håret. Dette kan være tegn på, at angrebet er overstået. Dog vil mange skoler ikke have, at barnet starter igen førend alle æg, selvom det kun er døde, er helt væk. Derfor er det vigtigt at fjerne alle luseæg – ikke kun p.g.a. faren for at blive angrebet igen, men også for at barnet kan begynde i skolen igen. Uheldigvis fæstner lusene deres æg så godt til håret, at det kræver en kam med meget fine tænder for at få æggene ud af håret. Dette gør, at det er svært og tager tid og ofte er pinefuldt for barnet.

Hvordan sikrer du dig, at Robi-Comb er ren, når du bruger den til flere børn eller til jævnligt at undersøge for lus?

 Der er to ting, som du skal være opmærksom på i disse situationer. For det første hvordan du undgår at overføre lus fra det ene barn til det andet. Heldigvis signalerer Robi-Comb, når den støder på en lus. Før processen gentages eller kammen bruges til et andet barn, skal tænderne efterses og den døde lus fjernes ved hjælp af rensebørsten, som følger med kammen.

 For det andet skal du gøre kammen ren jævnligt. Dette kan gøres med sæbevand eller ved at bruge 91% isopropyl alkohol. I så fald skal væsken hældes på en bomuldsklud, som du derefter bruger til at rense tænderne på kammen og ikke mindst selve kammen. Nogle sundhedssygeplejersker fortrækker at bruge noget desinficerende og bakteriedræbende væske i stedet for. Da store mængder væske gør, at kammen ikke virker og da det tager lidt tid at tørre kammen, anbefaler vi, at der bruges to eller flere kamme, når flere børn skal undersøges på en gang, så den ene kan tørre mens den anden er i brug. En hårtørrer kan selvfølgelig også hjælpe med til at tørre kammen hurtigere.

Vi kan ikke garantere, at kammen kan holde længere end et år ved regelmæssig brug, da den vil være slidt op derefter.