NYHEDER  &  ARTIKLER


FØR  
UNDER   EFTER VOKSEN   TVILLINGEFAMILIEN   IDENTITETSDANNELSE  
KRITISKE LIVSSITUATIONER
  FORSKNING  HVEM ER VI  LINKS 
DINE ERFARINGER
  PANEL   FORSIDEN
 

tilbage til forsiden

NY udgave af: ”Bogen om Tvillinger 0-10 år”
Der er forskel på tvillinger!
Der er ikke kun én måde at opdrage og behandle tvillinger på. Der er nemlig stor forskel på, om tvillingerne er enæggede, tveæggede af samme køn eller tveæggede af hvert sit køn 

2010-udgaven af "Bogen om Tvillinger 0-10 år" har været igennem en større revidering, men er stadig den mest omfattende, opdaterede danske bog om tvillinger. Bogen giver svar på de fleste spørgsmål, kommende og nybagte tvillingeforældre stiller omkring graviditet, fødsel, amning, økonomi samt opdragelse og hverdagen med tvillinger.

Nyt
Bogen indeholder både
fakta- og erfaringskapitler, men 2010-udgaven går endnu mere i dybden med tvillingers identitetsudvikling end tidligere. Fx giver tvillingepsykolog Lene Dam Pedersen masser af differentierede råd om opdragelse og støtte til tvillinger, alt efter om de er enæggede, tveæggede af samme køn eller tveæggede af hvert sit køn.

Der er også nyt omkring 'dårlig samvittighed', hvorfor den især viser sig hos tvillingeforældre, og hvad man gør ved den. Psykologen giver også konkrete dagligdags råd - fx hvornår tvillinger bør have deres eget værelse – men også svar på mere alvorlige spørgsmål som fx ’hvordan’ og ’hvornår’ man fortæller tvillinger det, hvis de står i en særlig situation og fx har senfølger pga. en meget for tidlig fødsel, eller hvis en eller begge tvillinger har en kronisk sygdom.

Nyt i 2010-udgaven er også en oversigt over de største hospitalers særlige tilbud til tvillingegravide og nybagte tvillingeforældre – eller mangel på samme. Og sidst, men ikke mindst, har bogen endnu flere tips og erfaringer med fra tvillingefamilier, der det sidste års tid har sendt flere hundrede af slagsen til forfatteren.

Tvillinger er anderledes
"Bogen om Tvillinger 0-10 år" behandler også de mange myter, der florerer omkring tvillinger, som påvirker omgivelsernes syn på og behandling af tvillinger. Oven i det oplever tvillingeforældre, at de ikke kan bruge erfaringer fra venner og familie med enkeltfødte børn. De udfordringer, tvillingeforældre møder, er nemlig oftere relaterede til selve tvillingeforholdet og mindre til børnenes almindelige udvikling.

Målgruppe
"Bogen om Tvillinger 0-10 år" er målrettet kommende, nybagte og mere erfarne tvillingeforældre til børn under 10 år, men kan i lige så høj grad læses af venner og familie til tvillingefamilier, samt pædagoger og ansatte i social- og sundhedssektoren, der har daglig kontakt til tvillingegravide og -forældre.

”Bogen om Tvillinger 0-10 år” af Joan Tønder Grønning, Forlaget TekstXpressen. Pris 298 kr.

Bogen købes her.

tilbage til forsiden